Etusivu – Asiakastarinat

Liedossa urakoidaan kokemuksella ja luotettavilla koneilla

Virjonen Oy on pitkän linjan maarakennusalan yritys Liedosta, jonka toiminta perustuu vankkaan osaamiseen ja tehokkaaseen konekalustoon.

”Historiamme juontaa 60-luvun alkupuolelle, jolloin isäni Artturi Virjonen aloitti urakoinnin. Itse lähdin 1974 yrittäjäksi 15-vuotiaana yhdessä vanhempien veljieni Taiston ja Teuvon kanssa, joten kohta tässä on puoli vuosisataa mennyt maarakennusalalla”, kertoilee Timo Virjonen.

Tänä päivänä Timo ja Teuvo omistavat yrityksen, minkä käytössä on tusinan verran koneita ja palveluksessa saman verran henkilökuntaa. ”Teuvo on jäänyt jo päivittäisestä tekemisestä sivuun eläkkeelle. Itsellä on vielä mukavasti motivaatiota touhuta enkä varmaan osaa näitä hommia koskaan lopettaakaan. Kuljettajillamme on osaaminen kohdillaan ja porukalla hyvä henki, mistä kertoo pitkät työsuhteet mitkä ovat jatkuneet jopa kolmannessa polvessa. Aiemmin teimme paljon kunnallistekniikan urakoita mutta muutama vuosi sitten aloimme keskittymään pääasiassa isompiin pohjatyömaihin ja kiviainesmyyntiin, jatkaa Virjonen.

Liedossa tekemisen meininki

Turun kupeessa Liedossa on ollut hyvin töitä suurellekin kalustomäärälle. ”Kaupungin päättäjät ovat hoitaneet hyvin hommansa ja täällä rakennetaan koko ajan uusia teollisuuskiinteistöjä ja liikerakennuksia. Tälläkin hetkellä kaikki työkohteemme ovat kymmenen minuutin päästä halliltamme ja meneillään on isojakin hankkeita. Esimerkiksi tässä Avanti 2 -teollisuusalueen kohteessa olemme ottaneet kiviaineksia jo viiden vuoden ajan ja tehneet pohjia seitsemän hehtaarin rakennusaluetta varten. Ostamme louhinnan ja murskauksen yhteistyökumppaneilta – itse hoidetaan seulonta ja lastaus sekä pohjatyöt”, sanoo Virjonen.

Hyundai vakuuttanut luotettavuudellaan

Ensimmäisen Hyundai -kaivukoneen Virjonen Oy osti yli kymmenen vuotta sitten maahantuoja Suomen Telakone Oy:ltä. ”Kone toimi luotettavasti ja oli muutenkin hyvä, joten niitä alkoi tulla lisää. Tällä hetkellä käytössä on kaksi tela-alustaista Hyundain kaivukonetta, mallit HX250L ja HX180AL, mitkä ovat tulleet kolmisen vuotta sitten ja viime kesänä hankittiin pyöräalustainen R160W-9A. Kuljettajat kehuvat Hyundain käytettävyyttä ja luotettavuus tekee niistä järkeviä pitkän ajan investointeja”, toteaa Virjonen.

Yli 8000 tuntia ja vain oven sarana korjattu

Hyvin pelanneiden kaivukoneiden rinnalle on otettu nyt myös Hyundain pyöräkuormaajia, mitä ovat olleet laadultaan samalla huipputasolla. ”Neljä vuotta sitten hankitulla 26.5-tonnisella Hyundain HL975 pyöräkuormaajalla on tehty autojen lastausta ja kiviaineksen käsittelyä yli 8000 tuntia eikä siinä ole ollut perushuoltojen lisäksi mitään muuta remonttia kuin oven sarana, mikä on jouduttu vaihtamaan”, Virjonen ilmoittaa.

Portaaton CVT-automaattivaihteisto on mukava käyttää

Viimeisin konehankinta on uusi Hyundai HL975A CLT pyöräkuormaaja, minkä voimansiirron sydän on ZF:n valmistama portaaton CVT-automaattivaihteisto. Lisäksi uuden sukupolven koneessa on paljon muutakin edistyksellistä teknologiaa, mikä parantaa polttoainetaloutta, pienentää päästöjä, antaa voimaa ja tehokkuutta sekä nostaa kuljettajan työskentelymukavuuden uudelle tasolle. ”Koneella on päästy jo jonkin aikaa ajamaan ja portaaton vaihteisto saa kuskeilta paljon kiitosta. Ja kyllä kehitys on mennyt monessa muussakin asiassa taas eteenpäin, joten huippuhyvä kone tuntuu olevan nyt vieläkin parempi”, sanoo Virjonen.

Yhteistyö pelaa

Kaupat Hyundai -koneista Timo Virjonen on tehnyt Suomen Telakoneen myyjän Jarmo Urpon kanssa reilussa hengessä. ”Palvelu pelaa, myyjä osaa asiansa ja Humppilasta löytyy aina kaikki huolto-osat hyllystä”, summaa Timo Virjonen molemmin puolin toimivan kaupankäynnin edellytyksiä.

 

Alkuperäisartikkeli julkaistu: Kivirock 2/22.